Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Samarbete med Arla

Krämig fiskgryta med Arlas nyhet Syrad grädde. En matig och mättande fiskgryta. Receptet nedan utökade jag med 2 förpackningar av den syrade grädden. Ursprungsreceptet kommer här!

Fiskgryta

Det här behöver du

200 g torskfilé

200 g laxfilé

1 gul lök

1 dl risoni

2 msk smör

1 pkt saffran à 0,5 g

3 dl grönsaksbuljong

1 dl torrt vitt vin

3 dl Arla Köket® syrad grädde

250 g broccoli

1 dl skalade räkor

150 g sockerärter

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 avokado

Gör så här

Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min. Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Toppa grytan med avokado.

Bryn löken lätt och tillsätt saffran och vin. Låt puttra i 10 minuter.

Bryn löken lätt och tillsätt saffran och vin. Låt puttra i 10 minuter.

Fiskgryta

Toppa med tärnad avokado.

Toppa med tärnad avokado.

 

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *