Japansk biffsallad

Tittar in en sväng här på bloggen. Ser att ni andra gör det, vilket uppskattas 🙂

Har, som många andra, varit ledig så här i juletid. Det har varit en lugn och fridfull jul. Känner mig lite veckovill, faktiskt! Dagarna går in i varann.

Som sagt, lugnt och skönt. Tills idag …då var jag och en vän på stan och trängdes runt. Gjorde lite småinköp varvat med lunch och fika. Trevligt 🙂

Nu börjar man blicka mot nytt år. Mot ”rätt sida” om året, enligt min mening. Jag blickar mot våren, (vintern är inget för mig).

Gjorde lagom ”mycket” julmat i år. Man lär sig med åren. Blev bara lite rester över till lunch på juldagen och nån matlåda åkte in i frysen. That´s it!

Händer då och då att jag återkommer till denna goda biffsallad. Kändes som ett bra val efter julmaten.

Japansk biffsallad

Portioner: 4

Det här behöver du

500 g lövbiff

300 g champinjoner

2 msk sesamfrön

1 ask/påse blandsallad

smör att steka i

1 tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

0,5 dl teriyakisås

2 msk raps- eller matolja

ris eller nudlar

Gör så här

Skiva svampen. Rosta sesamfröna. Blanda salladen med 1 tsk raps eller matolja väl. Lägg upp på tallrikar. Blanda teriyakisås och 2 msk olja till dressingen. Stek lövbiffen i strimlor. Stek svampen. Krydda. Lägg upp kött och svamp på salladen. Häll på dressingen och sesamfröna. Servera med ris eller nudlar.

Japansk biffsallad

 Har precis plockat ut en finfin banankaka ur ugnen, (har hunnit provsmaka). Det receptet kommer inom kort, för den som vill. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *