Ljummen schweizernöt med vaniljglass och blåbär

Mat-Tina hade rätt! Detta var JÄTTEgott 🙂

Inte för att jag är en stor fan till Marabouchoklad. Nädå! Inte alls, faktiskt! Marabou innehåller äckligt emulgeringsmedel (Sojalecitin). Men regler är ibland till för att brytas och det var jag beredd att göra ikväll. Till förmån då för denna smarriga skapelse som jag igår blev inspirerad till att göra när jag tittade på ’Tina i fjällen’ på TV. …och chokladen delade vi på fyra personer.

Skapelse toppad med frysta blåbär.

Skapelse toppad med frysta blåbär.

Portioner: 4 st

Det här behöver du

250 g  schweizernötchoklad, Marabou

1,5 dl  kaffegrädde

0,5 tsk  vaniljsocker

0,5 dl hasselnötter, rostade och hackade

0,5 l  vaniljglass

125 g  blåbär (1 ask)

Gör så här

Hacka chokladen o lägg åt sidan. Koka upp grädden med vaniljsocker. Stäng av värmen på plattan och rör i den hackade chokladen. Chokladen ska bli som en len ljummen kräm. Häll upp i glas och toppa med en stor kula glass, blåbär och hackade hasselnötter på toppen.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *