Skinkägg i ugn

Busenkla mellanmål eller kanske till frukost… Brukar ta en innan maten ibland, om jag är väldigt hungrig efter jobbet.

Skinkägg

Jag köper alltid helmuskelskinka som smörgåspålägg. Gjorde det långt innan man nyligen började prata om att man ska vara försiktig med processad skinka, (fast då visste jag inte om att jag hade ”rätt skinka” hemma). Skinkan är skuren i ett enda stycke och är alltså inte en massa ”ihopklistrade” bitar med suspekta ämnen som sedan ska heta skinka. Det ska stå ’helmuskelskinka’ på förpackningen!

Om du har en muffinsplåt hemma blir dessa busenkla att göra. Har aldrig gjort dem i pappersmuffinsformar så den erfarenheten överlåter jag. Om jag skulle använda pappersformar skulle jag ha dubbla pappersformar för att få stadga runtom.

Man behöver inte smöra muffinsplåten innan. Det är bara och köra på!

Ugn: 175 grader

Det här behöver du

Rökt skinka, valfritt antal skivor

Ägg

Fyllning i små, små bitar: ex-vis finskivad purjolök, tomat, paprika, avokado o s v, o s v!

Krydda: ex-vis salt, peppar, örtkrydda, paprikakrydda o s v!

Gör så här

Tag fram en muffinsplåt och placera en skinkskiva/hål. Knäck i ett ägg. Tryck i valfri fyllning och toppa med krydda. Sätt in plåten i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter, beroende på vilken konsistens man vill att ägget ska ha.

Låt svalna något. Lika goda ljumna som kalla.

Baconmuffins

IMG_3987

Skinkägg

175 grader, 15-17 minuter

175 grader, 15-17 minuter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *