Innis & Gunns första lageröl

Här kommer ett tips, för den som vill prova en god öl! Jag är lite av en ”ölgubbe” och har provat en hel del sorter genom åren och den här ölen föll mig i smaken. Kommer absolut att köpa på mig ett gäng!

Innis & Gunns bryggmästare Dougal Sharp berättar: Skotska succébryggaren Innis & Gunn har under sina dryga tio år på marknaden blivit en riktig favorit bland svenska ölälskare. Genom sin unika metod att lagra öl på ek har man skapat en helt ny smakstil inom ölsegmentet. Nu släpper man sin första öl som inte är lagrad på ek – Innis & Gunn Lager Beer. ”Vi riktar oss mot alla som älskar våra ekfatslagrade ölsorter men som förstås även dricker kvalitetslager. Vår lager vann nyss guld vid den internationella tävlingen Monde Selection 2015 vilket vi är otroligt stolta över”.

Mitt omdöme Innis & Gunn’s ales har en god och kraftfull smak. Ölet faller mig i smaken då eftersmaken är lagom uttalad och att ölet är lagom kolsyrat, (gillar inte för mycket kolsyrat öl). Ölsmaken tar inte över, (blir inte för mycket) och jag kan tänka mig att servera det till en måltid. Eller dricka som sällskapsdryck. Lättdrucken. Kommer absolut att köpa!

Malt: Lagermalt och malt av nakenhavre.

Jäststam: Innis & Gunn’s egna jäststam

Humle: Brittisk humletyperna Super Styrian and Styrian Goldings

Lagring: Innis & Gunn’s första icke eklagrade öl

Artikelnummer: 89106

Pris: 15.90 kr.

Alkoholhalt: 4,6 %.

Volym: 330 ml.

Lanseringsdatum: 1 juli 2015

öl1

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *