Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Veckan i full gång! Jobba, träna, handla, laga mat, sova …och så börjar man om igen! Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där! Hur snabbt går tiden?!?! Alldeles för fort ibland …och alldeles för sakta ibland. Lagom med andra ord. Konstaterade att det finns en hel del skoj framöver, *tummen upp* !

*

Något som går förhållandevis fort är panerad rödspätta. Och om någon håller inne med hur man undviker värsta klumpfingarna när man dubbelpanerar fisken så får den personen gärna hojta till, HA! Först vänder man fisken i mjöl, sedan över i ägg och därefter ner i ströbrödet. Gör man det några gånger så är i alla fall mina fingrar ganska förtjockade ute i ändarna 🙂 Brukar försöka prova med att strö över mjölet och ströbrödet …eller vända fisken med hjälp av två skedar. Men det slutar ändå alltid med att jag är där och får ”tjockfingrar”. Inte var jag heller speciellt ”städsam” när jag panerade. Såg ut som f**n på köksbänken efteråt. Men det var det värt, för hujedamej va gott det är!

Serveras här med kokt potatis och hemgjord dansk remouladsås 🙂 *tungan hänger utanför*

Panerad rödspätta

PANERAD RÖDSPÄTTA

Portioner: 4 st

500-600 g gram ben- och skinnfri rödspättafiléer, (färska alt. upptinade)

citronpeppar

2 ägg

2 dl vetemjöl

2-3 dl ströbröd, (gärna ljust ströbröd -det blir snyggast) 🙂

Smör och kallpressad rapsolja att steka i

Servering: Kokt potatis

Gör så här

Torka eventuellt av rödspättafiléerna med lite hushållspapper. Blanda mjöl och citronpeppar i en vid skål och vispa upp äggen i en annan vid skål. Häll ströbrödet i en vid tallrik. Vänd först filéerna i mjölblandningen, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Lägg över dem, en efter en på en skärbräda och låt dem torka till något. Hetta upp en rejäl bit smör och någon matsked olja i en stekpanna. Stek filéerna några minuter på varje sida, på medelvärme, tills de fått fin yta och är genomstekta.

DANSK REMOULADSÅS

Portioner: 4 st

Det här behöver du

1 liten gul lök

0,5-1 msk kallpressad rapsolja

2 tsk malen curry

0,5 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 dl hackad bostongurka

en nypa salt

Gör så här

Finhacka löken och bryn den på medelvärme i rapsolja i en stekpanna tillsammans med curry. Ställ åt sidan att svalna. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche och bostongurka och tillsätt den avsvalnade löken. Smaka av med lite salt. Rör ihop och servera tillsammans med fisken och kokt potatis.

IMG_0829

Ljust ströbröd

Ljust ströbröd

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *