Gulaschsoppa

Jaha..! Så har det kommit mera snö. Fasen också! Sticker inte ut näsan i onödan. Istället plockades här ihop en värmande gulaschsoppa. Passar ju den här årstiden, om man säger så.

Gulasch

Portioner 4 st

Det här behöver du

800 g högrev

1 msk olja till stekning

4 gula lökar

1 röd paprika

1 färsk chili, (t ex spansk peppar)

2 msk tomatpuré

4-5 st vitlöksklyftor

1 msk malen mejram

5 msk paprikapulver

1 msk hela kumminfrön

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

4 medelstora potatisar

300 g rotselleri

4 st normalstora morötter

2 liter oxbuljong, (tärning eller koncentrerad fond + 2 liter vatten) 

Topping

Creme fraiche, uppvispad

Persilja, finhackad

Tillbehör

Vitt bröd

Gör så här

Putsa köttet fritt från senor. Skär köttet i tärningar, cirka 2×2 cm. Bryn köttbitarna i olja, i omgångar och lägg över i en stor gryta.

Skala och hacka gul lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn hacket i smör eller olja och lägg över i grytan tillsammans med köttet.

Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, salt och peppar.

Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Tillsätt 2 liter oxbuljong.

Koka upp soppan och låt den sedan småsjuda i cirka 1,5 -2 timmar, (under lock).

Häll upp i djupa tallrikar och toppa med uppvispad creme fraiche och finhackad persilja. Doppa ev vitt bröd i soppan.

Gulaschsoppa

Högrev

Högrev

IMG_0107

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *