Enkel kalops på högrev

Här kommer ett recept på en enkel kalops. Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis. Husmanskost är så himla gott 🙂

Jag blir sjukt trött på mörkret som råder ute och vardagarna är värst. Så jäkla trist! Man tror liksom att dagen är slut och att det är kväll redan när klockan är fyra! Total förvirring! GAH! Nåväl, det är ju som det är när man är nordbor. Längtar till helgen…

Idag har jag plockat fram stjärnor och annan adventsbelysning för att ljusa upp lite. Liten tjuvstart, med andra ord. Så fint det blir. Så en kopp glögg på det. Japp, så får det bli…

Kalops

Kalops

Portioner: 4 st

Det här behöver du

cirka 700 g högrev

3 st stora morötter

1 gul lök

6 st lagerblad

0,5 dl kalvfond

1 tsk krossad kryddpeppar

0,5 dl spad från inlagda rödbetor

0,5 dl färsk persilja

1 liter vatten

Maizena att reda med

Gör så här

Skala lök och morötter och skär dem i skivor, lägg åt sidan. Skär köttet i cirka 3x3cm stora bitar och bryn dem med smör i en stekgryta tills de fått färg runt om. Krydda med vitpeppar. Lägg över grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad. Häll på kalvfond, rödbetsspad och vatten, så att det täcker köttet. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i cirka 90 minuter. Det gör inget om grytan skummar till en början. Låt skummet vara kvar då det sitter mycket smaker där. Red eventuellt av med 1-1,5 msk Maizena utrört i lite kallt vatten och smaka av med mera kalvfond och vitpeppar. Toppa med hackad persilja.

Vi ses snart igen!

🙂

Fin stjärna i köket.

Köksstjärna

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *