Bountyrutor

Bountyrutor

Bountyrutor

Bakade en god långpannekaka till söndagens fikagäster. Älskar kakor med kokos 🙂

Det blev ett helt gäng med kakor, så nu är frysen laddad.

Antal: cirka 24 st

Botten

3 ägg

4 ½ dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 ½ tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl kokande vatten

Kokoskräm

225 g smör

4 dl florsocker

2 ägg

1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering

200 g ljus choklad

½ msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.

Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.

Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.

Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.

Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.

Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.

Bred kokoskrämen över den gräddade kakan.

Bred smält choklad över kokoskrämen.

Dela kakan i lagom stora munsbitar!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *