Bakade en god långpannekaka till söndagens fikagäster. Älskar kakor med kokos 🙂
Det blev ett helt gäng med kakor, så nu är frysen laddad.
Antal: cirka 24 st
Botten
3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
200 g ljus choklad
½ msk olja
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.