Pasta med bacon- och halloumisås

Dax och lägga sillen och potatisen åt sidan ett litet tag, så här efter midsommar …och grillen får vänta, åtminstone någon helg.

Här kommer ett busenkelt recept på en enkel och god pastarätt. Kort och gott!

En usel matbild togs i all hast! Hade inte tänkt fota/blogga om denna maträtt, men när jag hörde glada tillrop vid matbordet, så tänkte jag om på den punkten, ha!

1

Portioner: 4 st

Ingredienser 

 3 paket bacon

En näve färska champinjoner

100 g halloumiost

1 vitlöksklyfta

0,5 msk kalvfond

4 dl mjölk

2 dl grädde

Nymalen svartpeppar

Tagliatelle, eller annan pasta

 Servera med en krispig sallad.

 Gör så här

Skiva champinjonerna. Dela halloumin i små bitar. Klipp baconen i bitar. Bryn bacon och champinjoner tillsammans tills de börjar få färg och tillsätt sedan halloumin och pressad vitlök. Späd på med mjölk, grädde och kalvfond och låt koka ihop en liten stund, (red eventuellt med Maizena eller en skvätt pastavatten till önskad tjocklek –tänkt dock på att pastan innehåller stärkelser och gör att såsen blir tjock när man blandar såsen med pastan).

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *