Makalöst goda! En storfavorit, all time för en kokosälskare som moi 🙂 Servera till fikat eller njut dem som de är, valfritt antal!
Antal: cirka 35-40 st
Det här behöver du
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl grädde
1 nypa salt
200 g kokosflingor, (en påse) gärna ekologiska vilket gör skillnad!
200 g ljus blockchoklad
Gör så här
Låt smör, sirap, florsocker och grädde koka ihop i cirka 10 minuter. Smeten ska bli lite seg. Tag av från plattan och rör ner kokosen. Låt svalna en stund och rulla till bollar, valfri storlek. Lägg bollarna på en bricka och ställ in i kylskåp i cirka 1 timma alternativt 30 min i frysen, så de stelnar. Doppa bollarna i smält choklad och låt stelna på bakplåtspapper, eller lägg dem eventuellt i knäckformar. Förvaras i kylskåp. Yummi!