Maränger

Enkla maränger, att använda till allt möjligt! Cirka 60-80 minuter i ugn, beroende på storlek på marängerna. Receptet avser 30 st små, men hemma gjorde vi 18 stora, (cirka 80 minuter i ugn).

Jag skulle visa dottern hur man spritsar snyggelisnygga maränger. Jag började spritsa två stycken och sedan fick hon fortsätta …mina två blev så fula att de inte får vara med på bilden, HA! Som tidigare sagts, ”pynt är inte min starka sida” 🙂 *Gett upp för längesen*

IMG_2685

Ugn: 125 grader i cirka 60-80 minuter

Det här behöver du

3 – 4 äggvitor, (cirka 1 dl)

2 krm vinäger eller 1 krm ättika

2 dl strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna långsamt först med elvisp i ca 1 minut.

Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare någon minut.

Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Sluta då vispa.

Spritsa eller klicka ut valfritt antal maränger, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen på 125 grader. De är klara när de släpper från pappret. Låt svalna på galler.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Maränger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *