Vaniljhjärtan som både ser ut och smakar helt rätt! Jag ändrade lite i tillvägagångssättet, (skrivet i kursiv stil).
Mina hjärtformar är välanvända, (av min mor) TACK mammi! Om man använder helt nya formar, misstänker jag att man kanske behöver smöra/mjöla in dem innan?
Antal: 12-15 st
Ugn: 200 grader i cirka 15 minuter
Deg
200 g kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
Vaniljkräm
1,5 dl grädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Dekoration: Florsocker
Gör så här
Smörkräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm, (vispa under tiden) precis tills den tjocknar. Ställ åt sidan. (Min kräm skar sig strax efter att den blev tjock, jag tror värmen blev för hög. Detta avhjälpte jag genom att köra några varv med stavmixern, då blev den tjock och fin igen).
Deg: Blanda samman alla ingredienser till en deg, (jag använde en matberedare). Dela degen i två lika delar.
Kavla ut den ena degbiten och lägg i (smörjda) formar, (jag tog ut degkulor som jag tryckte ut i formarna). Klicka/fördela ut vaniljkrämen i formarna. Ställ de fyllda formarna tätt bredvid varann på underlaget och kavla ut deg nummer två och lägg som ett lock över formarna. Kavla över formarnas kanter. (Om degen är svårkavlad går det lika bra att rulla degkulor och pressa/trycka ut dem mellan handflatorna och lägga som lock över respektive hjärta). Överflödig deg nyps bort runt formarnas kanter. Fördela ut formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter på 200 grader. Tag ut och låt svalna 15-20 minuter innan du försiktigt stjälper ur dem ur formarna. Lägg på galler och låt svalna helt. Sikta florsocker över och NJUT!
Pingback: Vaniljhjärtan till Alla Hjärtans Dag | Matochbakverkstan