Fläskfilé med gorgonzolasås

Här kommer en rätt som bl a får tillhöra kategori ’Fredagsmat’. Snabbt – Enkelt – Gott. En krämigt god gorgonzolasås är ju aldrig fel 🙂

Jag bytte ut fläskfilén mot fläskytterfilé samt serverade broccoli som tillbehör. I receptet sticker man ner förkokt broccoli i gratängen och serverar ris till.

Receptet har jag hittat i ICA Kuriren.

IMG_2234

Portioner: 4 st

Ugn: 200 grader 15-20 min

Det här behöver du

600 g fläskfilé alternativt fläskytterfilé

smör att steka i

salt

vitpeppar

400 g broccoli

4 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

300 g gorgonzolaost eller ädelost

6 msk finhackad purjolök

örtsalt

paprikapulver

 Gör så här

Skiva fläskfilén och bryn skivorna i smör. Salta och peppra. Lägg filéerna i en stor gratängform.

Koka broccolin i lättsaltat vatten, endast så mycket att spänsten finns kvar. Stick in de lättkokta broccolibuketterna bland köttet.

Vispa grädden (ej för hårt), rör i vetemjöl, mosad ost och purjolök. Smaksätt med örtsalt och lite paprikapulver. Bred ut blandningen över köttet och broccolin. Gratinera i mitten av ugnen.

Serveringsförslag: Servera broccolin vid sidan om istället. Annars servera tillsammans med kokt potatis eller ris. Grönsallad.

IMG_2239

En tanke kring ”Fläskfilé med gorgonzolasås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *