Så var det dax att fixa fredagsmaten! Erkänn att veckorna bara ruuuuusar fram! Men det är bra, desto snabbare kommer våren 🙂
Ikväll fick det bli en krämig fettuccine chicken Alfredo. Har ingen aning om ifall det ska vara vitlök i, över huvudtaget -men min starka övertygan är att ha i så mycket vitlök man bara vågar. Hur gott som helst!
Vill oxå passa på att säga G R A T T I S till min kära mor som fyller år idag. HURRA!!! Hon är jättecool och hon är numera jämt ute på Facebook, ha! Jag tycker det är jättekul att hon ”upptäckt” datorns värld och allt som finns inuti. Hon är ute & kommenterar och gillar det mesta, (till barnbarnens förtret, hi)!!! Så söt! 🙂
4 portioner
Ingredienser
3 kycklingfiléer
smör att steka i
4 vitlöksklyftor, (eller mer)!
½ msk Italiensk salladskrydda
Fettucini färsk pasta, 2 pkt =4 port
0,5 gul lök
en näve färska champinjoner
salt
vitpeppar
3,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
2,5 dl riven parmesanost
115 g riven smakrik ost, ex-vis Kvibille prästost
1 dl gräddfil
plommontomater
Gör så här
Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och Italiensk salladskrydda. Lägg åt sidan.
Koka pastan, enl anvisning på förpackningen.
Smält smör i en stekpanna. Fräs hackad gul lök, pressad vitlök och skivad svamp. Tillsätt mjölk och grädde och rör om. Rör i riven parmesanost och den andra smakrika osten, rör om tills osten har smält. Rör i gräddfil.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
Tillägg: Pastan kommer att ”förtjocka” såsen ytterligare p g a stärkelse. Är såsen för rinnig, tillsätt en toppredning av mjöl och en skvätt mjölk, (max 0,5 msk mjöl).
Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med kyckling och halverade plommontomater.