Kyckling inlindad i lufttorkad skinka. Serveras här med ärtpuré och glaserade mörötter samt potatisgratäng Dauphinosie, (separat inlägg på sistnämnda kommer).
Portioner: 6 st
Ingredienser
6 st kycklingfiléer
100 g ädelost
12 skivor lufttorkad skinka el kallrökt skinka
smör
Ärtpuré
500 g frysta ärtor
2 dl hönsbuljong
Vitlöks- och timjanglaserade morötter
1 vitlöksklyfta (riven)
smör
timjan (bladen från två kvistar)
500 g små morötter
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut kycklingfiléerna platt på en skärbräda. Fördela ädelosten jämnt mellan filéerna och rulla ihop. Vira in varje kycklingfilé i en skiva skinka och lägg på en ugnsplåt med skarven nedåt, (behöver inte se helt perfekt ut). Stek i ugnen i 30-40 minuter el tills kyckligen är genomstekt och skinkan lätt knaprig.
Ärtpuré: Lägg en klick smör i en kastrull, tillsätt ärter och buljong och låt sjuda i 3 minuter. Använd en mixerstav och arbeta ihop till en puré, (den kommer inte att bli helt slät). Purén kan värmas upp precis före servering.
Glaserade morötter: Blanda vitlök, en stor klick smör och timjan i en stor vid kastrull och låt koka ett par minuter. Häll i morötterna och skaka samman, häll sedan i buljong så det knappt täcker morötterna. Låt sjuda under lock i 10-15 minuter tills de är kokta, höj värmen och koka tills all vätskan har dunstat och morötterna är glaserade. Salta ev innan du serverar.
Åh va gott det här såg ut! Ärtpuré är så otroligt gott, varför slutade jag med det? Riktigt intressant med fyllda kycklingfiléer också. Fina bilder! 🙂