Gjorde polkamousse och bjöd på i helgen. Jag är väl ingen jättefan av just polkagrisar, men denna mousse smakar verkligen polkagris.
Jag gjorde 5 st stora portioner, (visade sig att man bara orkar äta en halv portion) så nästa gång ska jag göra 6-8 st små portioner istället. Oreokexen passar finfint ihop med polkamoussen. Men tag annars några andra favoritkex, det kan väl omöjligt gå fel!
Så gillar du polkagris ….ska du definitivt prova denna 🙂
Polkamousse med oreokex
Portioner: 6-8 st små
1,5 förpackning med Oreo-kex, (spara några till dekoration)
3,5 dl vispgrädde
1,2 dl florsocker
100 g vit choklad
200 g philadelphiaost
knappt 0,5 tsk pepparmintsolja, (eller 3 tsk pepparmintsarom)
röd karamellfärg
Topping
Oreokex (1 st till varje portion)
polkagrisgodisar
Gör så här
Krossa Oreokex och lägg i botten av serveringsskålarna.
Smält den vita chokladen på svag värme över vattenbad, (för hög värme kan sabba)! Ställ åt sidan.
Vispa grädden medelhård. Sikta ner florsockret i grädden och blanda väl.
Rör ner pepparmintsolja i philadelfiaosten och tillsätt sedan den smälta chokladen och den vispade grädden. Blanda runt väl.
Dela smeten i två bunkar och färga den ena smeten med lite karamellfärg.
Klicka ner smeten, växelvis, i en spritspåse och spritsa ut över den krossade oreo:n i serveringsskålarna. Plasta in och ställ in i kylskåpet i ett par timmar. Innan servering, toppa med krossade polkagrisar och hela oreokex.
För mera polkarecept, klicka HÄR för recept på polkagrispaj 🙂
Har precis plockat fram semlebullar ur frysen. Älskaaaaaaaaar semlor!!! Så nu ska jag sätta igång med att göra mandelmassa och vispa grädde. Nomnom!