Smaskigt god sockerkaka fylld med krämig nutella… Mmmmm…..
Puts väck! Ha! 😛
Ugn: 175 grader i cirka 30-35 minuter
Det här behöver du
3 hela ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
1 dl mjölk
2 dl nutella
Gör så här
Smöra och bröda en sockerkaksform. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och späd ut det med mjölken. Vispa ägg och socker, i en bunke, fluffigt och vitt med en elvisp. Vänd/sikta försiktigt ner mjölblandningen i ägg/sockerblandningen. Blanda därefter ner smör/mjölkblandningen till en slät smet.
Häll 1/3 av smeten ner i sockerkaksformen. Värm nutella i några sekunder i ex-vis micro el vattenbad och ringla över smeten. Fyll på med mera smet, 1/3-del och ringla nutella över. Häll över resterande smet och avsluta med nutella.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 min, eller tills en sticka är torr. Tag ut formen och låt den stå en stund innan du stjälper upp den på ett fat.
Yummi!