Lägg gärna ihop bottnarna dagen före. Pynta den samma dag som den ska serveras, eller strax innan servering. Krossade ostbågar strösslas på sidorna. Kanongott, really!!!
Ingredienser till botten
landgångsbröd (eller vanlig formfranska som man skurit bort kanterna ifrån)
bredbar leverpastej
grädde
gurkmajonnäs
mimosasallad
rökt påläggsskinka
ägg
majonnäs
mjukost (ex-vis grevé)
ostbågar (liten påse)
Topping: Valfritt! Ex-vis skinka, räkor, ost, sallad, tomater, gurka, dillkvist, ägg, mandarinklyftor o s v, o s v…
Lager 1: Bredbar leverpastej (utrört i lite lättvispad grädde, så den blir smidigare att bre på) + gurkmajonnäs, som bl a finns på tub, ovanpå pastejen.
Lager 2: Mimosallad (hacka sönder/klipp mimosasalladen en aning så försvinner ev stora fruktbitar) + hackad rökt skinka som man strör över mimosan.
Lager 3: Majonnäs- och gräddblandning + hackade kokta ägg som strösslas över.
Majonnäs- och gräddblaning =vispad grädde utrörd med majonnäs.
Topping: Majonnäs- och gräddblandning + en klick mjukost (gärna med Grevésmak) bredes runt hela tårta. Krossade ostbågar på tårtans sidor och toppa sedan med vad du känner för.
Pyntningsdax! |
Pingback: Ur arkivet, banoffee pie plus en massa annat! | Matochbakverkstan