Smörgåstårta

 
Fars dag! Vad passar inte en sådan dag om inte en smörgåstårta. Förut har jag alltid beställt smörgåstårtor vid olika tillfällen, varför då?!? Även om jag alltid blivit nöjd med dessa, så är jag precis lika nöjd med den jag förberett och gjort tills idag.
Storleken på tårtan beror på hur många som ska avnjuta den. Därför innehåller receptet nedan inga måttmängder utan höfta! Här kommer receptet på fyllningen. Toppingen får fantasin avgöra :o)

Lägg gärna ihop bottnarna dagen före. Pynta den samma dag som den ska serveras, eller strax innan servering. Krossade ostbågar strösslas på sidorna. Kanongott, really!!!

Ingredienser till botten
landgångsbröd (eller vanlig formfranska som man skurit bort kanterna ifrån)
bredbar leverpastej
grädde
gurkmajonnäs
mimosasallad
rökt påläggsskinka
ägg
majonnäs
mjukost (ex-vis grevé)
ostbågar (liten påse)

Topping: Valfritt! Ex-vis skinka, räkor, ost, sallad, tomater, gurka, dillkvist, ägg, mandarinklyftor o s v, o s v…

Lager 1: Bredbar leverpastej (utrört i lite lättvispad grädde, så den blir smidigare att bre på) + gurkmajonnäs, som bl a finns på tub, ovanpå pastejen.

Lager 2: Mimosallad (hacka sönder/klipp mimosasalladen en aning så försvinner ev stora fruktbitar) + hackad rökt skinka som man strör över mimosan.

Lager 3: Majonnäs- och gräddblandning + hackade kokta ägg som strösslas över.
Majonnäs- och gräddblaning =vispad grädde utrörd med majonnäs.

Topping: Majonnäs- och gräddblandning + en klick mjukost (gärna med Grevésmak) bredes runt hela tårta. Krossade ostbågar på tårtans sidor och toppa sedan med vad du känner för.

Pyntningsdax!
 

En tanke kring ”Smörgåstårta

  1. Pingback: Ur arkivet, banoffee pie plus en massa annat! | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *