Mjuk lingonpepparkaka

Julen närmar sig fortare än man tror. Tänk att det redan är november! 
Den här goda kakan, med smak av julen, ska stoppas in i frysen och tas fram vid lämpligt tillfälle. Sikta över florsocker innan servering, så blir den sådär härligt ”snöig”. På bilden ser ni den ”naturell”. 
Ugn, 200 grader
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör och mandelspån till formen

Lingongrädde:
3 3 dl vispgrädde
1 1 dl tjock grekisk yoghurt
0.5 0.5 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt, riktigt luftigt och pösigt.
Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt för sig och vänd el sikta försiktigt ner det i smeten (vispa inte)! Tillsätt rårörda lingon.
Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll på med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.
Lingongrädde
Vispa grädden lätt och vänd ihop den med yoghurt. Smaksätt med rårörda lingon.
Ursprungsrecept: Leila Lindholm
Har planerat att göra en söt pumpapaj till helgen. Visserligen har jag en pumpa på trappen, som jag kan ta och gröpa ur, koka och göra puré av, men jag har sökt i butiker efter färdig pumpapuré, utan att lyckas. Har kollat in barnmatshyllor o s v. Någon som vet? En produkt som kanske inte har kommit till Sverige ännu, antar jag.
 

En tanke kring ”Mjuk lingonpepparkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *