Dessa cupcakes är finfina. Man krossar polkagrisar till ett fint ”mjöl” och blandar ner i smeten. Grädde, i smeten, hjälper också till med det finfina.
🙂
Antal: 12-14 st
Ugn: 175 grader i cirka 20 min
Cupcakes
150 g smör
2 dl strösocker
75 g polkagrisar
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vispgrädde
2 ägg
Topping
0,5 dl florsocker
200 g färskost, (philadefiaost el annan creme cheese)
3/4 dl vispgrädde
1-2 krm pepparmintarom (kan uteslutas)
Dekor
Polkagrisar
Gör så här
Cupcakes: Smält smöret och rör ner sockret.
Krossa polkagrisarna ganska fint och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans med grädde och ägg.
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Topping: Rör ner florsocker i färskosten. Tillsätt grädde och pepparmintarom. Smaka av och anpassa mängden pepparmint efter tycke. Vispa toppingen flufflig med elvisp.
Fördela toppingen mellan cupcakesen och dekorera med polkagrisar.
Mums!
Det här kanske man ska överraska med här hemma. Har ju i alla fall en som älskar polkagrisar i familjen 😀
Ser gott ut!