Polkacupcakes

Dessa cupcakes är finfina. Man krossar polkagrisar till ett fint ”mjöl” och blandar  ner i smeten. Grädde, i smeten, hjälper också till med det finfina.

🙂

Antal: 12-14 st

Ugn: 175 grader i cirka 20 min

Cupcakes

150 g smör

2 dl strösocker

75 g polkagrisar

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl vispgrädde

2 ägg

Topping

0,5 dl florsocker

200 g färskost, (philadefiaost el annan creme cheese)

3/4 dl vispgrädde

1-2 krm pepparmintarom (kan uteslutas)

Dekor

Polkagrisar

Gör så här

Cupcakes: Smält smöret och rör ner sockret.

Krossa polkagrisarna ganska fint och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans med grädde och ägg.

Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Topping: Rör ner florsocker i färskosten. Tillsätt grädde och pepparmintarom. Smaka av och anpassa mängden pepparmint efter tycke. Vispa toppingen flufflig med elvisp.

Fördela toppingen mellan cupcakesen och dekorera med polkagrisar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Polkacupcakes

  1. Cecilia

    Det här kanske man ska överraska med här hemma. Har ju i alla fall en som älskar polkagrisar i familjen 😀

    Ser gott ut!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *