Chimichurri är en marinad som man kan skeda över färdigstekt kött för att förhöja smaken, (eller marinera kött i också för den delen).
Chimichurrin serverades med ryggbiff, tillsammans med potatistoppar, (separat recept på potatistopparna). Ryggbiffskivorna, som inhandlats hos Skönero Kött, förstektes i smör i panna och fick sedan gå klart i ugnen på 175 grader tills innertemperatur 58 grader, (låt köttskivorna vila i folie innan servering). Jag tycker att köttet kommer mera till sin rätt, i och med att man utesluter sås och väljer chimichurri istället. Köttet tar mera plats och smaken kommer fram. Just det här köttet, från Skönero, hade en god smak.
Chimichurri, (receptet går bra att öka/minska)
1 dl finhackad persilja, (byt gärna ut till 0,5 dl persilja och 0,5 dl oreganoblad)
1/2 dl olivolja
1/4 dl citronjuice
1 1/2 msk finhackad schalottenlök
1/2 tsk finhackad vitlök
1/2 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
4/5 krm salt
Gör så här
Rör ihop persilja/oreganoblad, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål. Smaka av med salt. Skeda ut över det färdiga köttet.