Halloj därute! Hoppas ni mår bra! Har själv en hektisk vecka med massvis av jobb! Högar överallt känns det som! Tur att man trivs på sitt arbete. Har arbetat där länge och kan prioritera rätt saker o få till ett någorlunda flyt när det samlas på hög. Inte ”se” det som måste läggas åt sidan ett litet tag. Det blir bättre nästa vecka när kollegan är på plats igen, så det är inget jag ”hänger läpp” för. Allt ordnar sig! Snart är det kollegans tur att axla, för då tar jag en sväng över Atlanten -men inte riktigt än! 🙂
Nu ska jag köra ett träningspass och därefter blir det kåldolmar till kvällsmat, wohoo!!!
*
Igår blev jag inspirerad till att laga den här goda laxrätten. Himla smidig, måste jag säga…
LÄNKKÄRLEK: Kryddburken
Om man har fryst lax hemma kan man enkelt förbereda denna goda laxrätt på morgonen och låta den stå i kylskåpet under dagen så den tinar. Sedan är det bara att skjutsa in den i ugnen på kvällen.
Portioner: 4 st
Ugn: 200 grader i cirka 35-40 minuter om laxen är frusen. Cirka 10-15 min om laxen är upptinad.
Ingredienser
4 st laxfiléer
1 påse valfria frysa grönsaker
5 dl crème fraiche
3 msk fiskfond alt. smulad buljongtärning
3 msk pressad citron
1 skivad tomat
chiliflakes
sesamfrön
citron
Serveringsförslag: Kokt ris eller potatismos
Gör så här
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Häll på frysta grönsaker runtom så mycket som önskas. Vispa ihop creme fraiche med fiskfond och pressad citron. Slå såsen över fisken. Toppa med skivad tomat, chiliflakes och sesamfrön. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader.