Inte vanligt med thaimat här hemma, men denna soppa faller i smaken, absolut… Soppa är underskattat här hemma. Dags för bättring. Här kommer ett recept på en kycklingsoppa med röd curry. (Röd currypasta, Santa Maria). Serveras med risnudlar, (välj de nudlar du gillar bäst)!
5-6 portioner
Det här behöver du
3-4 st kycklingfiléer
Smör
2-3 msk röd currypasta
3 msk tomatpuré
2 burkar kokosmjölk
6-7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
minimajs, delade i mindre bitar
1 st lime, saften
2 st röd paprika
Risnudlar, 1 förpackning
Topping
Purjolök, strimlad
Thaibasilika, bladen, (lyckades inte hitta i butik den här gången men jättefint att toppa med)
Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till risnudlarna. Strimla paprika och skiva purjolök, lägg åt sidan. Skär kyckligfiléerna i småbitar och bryn dem i smör i stekpanna. Tillsätt currypasta och tomatpuré och bryn en liten stund. Tillsätt kokosmjölk, (hela burkens innehåll), vatten, buljongtärning och minimajs. Låt koka samman i några minuter. Pressa i limejuice och tillsätt paprikan mot slutet.
Koka nudlar, enl anvisning på förpackningen och fördela ut nudlar i djupa tallrikar. Häll soppa över nudlarna och toppa med strimlad purjolök och thaibasilika.
Har idag även gjort en lite annorlunda ”chokladpaj”. Den ska vi ha i morgon. Återkommer med receptet, om den visar sig vara försvinnande god 🙂
Thaimatslagandet går i vågor hos oss. Den här soppan låter ju otroligt god. Något för kalla och blåsiga vårkvällar. Påskkramar från mig.