Kycklingsoppa med röd curry och risnudlar

Inte vanligt med thaimat här hemma, men denna soppa faller i smaken, absolut… Soppa är underskattat här hemma. Dags för bättring. Här kommer ett recept på en kycklingsoppa med röd curry. (Röd currypasta, Santa Maria). Serveras med risnudlar, (välj de nudlar du gillar bäst)!

IMG_4395

5-6 portioner

Det här behöver du

3-4 st kycklingfiléer

Smör

2-3 msk röd currypasta

3 msk tomatpuré

2 burkar kokosmjölk

6-7 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

minimajs, delade i mindre bitar

1 st lime, saften

2 st röd paprika

Risnudlar, 1 förpackning

Topping

Purjolök, strimlad

Thaibasilika, bladen, (lyckades inte hitta i butik den här gången men jättefint att toppa med)

Gör så här

Sätt på en kastrull med vatten till risnudlarna. Strimla paprika och skiva purjolök, lägg åt sidan. Skär kyckligfiléerna i småbitar och bryn dem i smör i stekpanna. Tillsätt currypasta och tomatpuré och bryn en liten stund. Tillsätt kokosmjölk, (hela burkens innehåll), vatten, buljongtärning och minimajs. Låt koka samman i några minuter. Pressa i limejuice och tillsätt paprikan mot slutet.

Koka nudlar, enl anvisning på förpackningen och fördela ut nudlar i djupa tallrikar. Häll soppa över nudlarna och toppa med strimlad purjolök och thaibasilika.

Har idag även gjort en lite annorlunda ”chokladpaj”. Den ska vi ha i morgon. Återkommer med receptet, om den visar sig vara försvinnande god 🙂

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Kycklingsoppa med röd curry och risnudlar

  1. Erika

    Thaimatslagandet går i vågor hos oss. Den här soppan låter ju otroligt god. Något för kalla och blåsiga vårkvällar. Påskkramar från mig.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *