Efter inköp av kick:s lakritsgodis, bar det iväg raka vägen hem för att snabbt röra ihop denna goda skapelse. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass, MUMS!
Ugn: 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på ugn
Ingredienser
100 gram smält smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
c:a 4 st kick lakritskolor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna till lite. Smörj och bröa en springform, cirka 22-24 cm i diameter. Blanda ihop de torra ingredienserna, (jag brukar sikta ner dem i en bunke så ev klumpar försvinner). Tillsätt smält smör och ägg, (obs: blanda, vispa ej)! Smeten ska bli jämn och fin. Häll smeten i springformen. Dela lakritskolan i lagom stora bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15 minuter. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den tas ut. Låt den stå i cirka 1 timma innan servering. Görs med fördel dagen innan, som med de flesta kladdkakor. Men vem kan vänta tills dagen därpå!
Lakrits är en ny krydda i köket som jag ska utforska lite närmre. Det här låter ju mumsigt!
Mums, gott med lakrits i!
Lange sedan som jag var har och halsade pa:) Denna tartan ser helt underbart go ut och jag som alskar lakrits…konstigt nog sa finns det inget lakrits har i Italien. Far se till att kopa hem lite nu nar jag kommer hem till Sverige over julen:))
Kramisar,
Nena