Servera kraschad potatis till exempelvis stekt/grillat kött eller kyckling. Med en klick creme fraiche blir de perfekta snacks.
Grunden är som bekant enkel. Använd kokt kall potatis, med eller utan skal. (Passa på när du har överbliven kokt potatis hemma i kylen). Placera valfritt antal kokt potatis i en ugnsfast form. Tryck till/krascha varje potatis med handen eller med ett upp-och-nedvänt glas, så de blir ungefär 1 cm tjocka. Ringla över rikligt med olivolja, (typ 1 dl till cirka 4 personer). Lyft lite på potatisarna så oljan fäster runt om. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20-30 minuter, beroende på storlek. Tag ut potatisen och strö över riven parmesanost.
Mera smak? Välj till någon eller flera av följande smaksättare, (förutom olja, salt och peppar):
Rosmarin
Timjan
Fänkål
Spiskummin
Gräslök
Parmesanost
Lättstekt bacon, o s v….!
Pingback: Beer can chicken – kyckling på burk | Matochbakverkstan