De här små godingarna svänger man ihop i ett litet nafs. Fyll två små pajformar, (10 cm i diameter) med lite färska bär, eller bär från frysen. Pudra frysta bär med potatismjöl! Jag använde frysta otinade hallon. Gör en deg i en liten kastrull och lägg som ett lock över bären. Swisch in i ugnen!
Dubbla receptet nedan om du hellre vill göra 1 st stor bärpaj.
Antal: 2 st små pajer
Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter
Ingredienser
några nävar bär, frysta el färska
potatismjöl (att pudra över bären)
80 g smör
0,75 dl socker
1,5 dl vetemjöl
knappt 0,5 tsk bakpulver
Gör så här
Fördela ut bär i botten på formarna. Pudra över potatismjöl.
Smält smöret i en kastrull, tag åt sidan. Blanda i socker, mjöl och bakpulver och rör noga ihop till en degklump. Dela degklumpen i två bitar och forma två bollar. Tryck ut varje boll till ett ”lock” i handen. Placera ”locken” över pajerna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, tills de fått fin färg. Tag ut pajerna ur ugnen och låt dem svalna till ganska rejält, så locken stelnar och blir knäckigt goda.
Servera med glass eller vaniljsås.
Enkelt och gott!
Så lyxigt med en alldeles egen liten paj:)