Två små bärpajer

De här små godingarna svänger man ihop i ett litet nafs. Fyll två små pajformar, (10 cm i diameter)  med lite färska bär, eller bär från frysen. Pudra frysta bär med potatismjöl! Jag använde frysta otinade hallon. Gör en deg i en liten kastrull och lägg som ett lock över bären. Swisch in i ugnen!

Dubbla receptet nedan om du hellre vill göra 1 st stor bärpaj.

 Antal: 2 st små pajer

Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter

Ingredienser

några nävar bär, frysta el färska

potatismjöl (att pudra över bären)

 80 g smör

0,75 dl socker

1,5 dl vetemjöl

knappt 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

Fördela ut bär i botten på formarna. Pudra över potatismjöl.

Smält smöret i en kastrull, tag åt sidan. Blanda i socker, mjöl och bakpulver och rör noga ihop till en degklump. Dela degklumpen i två bitar och forma två bollar. Tryck ut varje boll till ett ”lock” i handen.  Placera ”locken” över pajerna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, tills de fått fin färg. Tag ut pajerna ur ugnen och låt dem svalna till ganska rejält, så locken stelnar och blir knäckigt goda.

Servera med glass eller vaniljsås.

2 tankar kring ”Två små bärpajer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *