Söndag och dessa sitter som en smäck! Variera fyllning efter smak. Vill man ha lite vuxen smak rekommenderar jag cambozolan i receptet. Degen jäser endast en gång =hyfsat snabb kvällsmat.
Antal: 4 st
Ugn: 225 grader i cirka 10-15 min
Deg
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk olja
0,5 tsk salt
cirka 4-5 dl vetemjöl Special
Fyllning
0,5 grön paprika
4 skivor rökt skinka
100-150 g cambozolaost
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Ljumma vattnet och oljan till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om.
Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig (räcker gott och väl för hand).
Dela degen i fyra delar. Kavla ut degen till runda ”kakor”, cirka 18-20 cm i diameter. Låt dem jäsa i 30 minuter på den mjölade arbetsbänken, lägg en bakduk över.
Fyllning: Skär paprikan och skinkan i små bitar. Skär av det vita runtom osten. Blanda ihop.
Klicka ut fyllningen på kakorna. Rulla samman dem. Lägg rullarna med skarven neråt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda rullarna, i mitten av ugnen, i cirka 10-15 minuter.
De ser väldigt goda ut!