Ugn, 225 grader i cirka 1,5 timma
Portioner: 4
Ingredienser
1 st Stor ugnsklar Gårdskyckling
puré:
6 st potatis
3-4 st palsternackor
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1,5 msk mjukt smör
salt/peppar
4 droppar smaksatt olja (tryffelolja, vitlöksolja el liknande)
sås:
3 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soya
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
1 msk svartvinbärsgelé
salt/peppar
Kycklingen sätts in i ugnen i samma form som den ligger i. 225 grader i cirka 1,5 timma. Köttsaften ska som vanligt vara klarfärgad.
Låt svalna något innan trancheringen: http://www.kronfagel.se/media/film/large/trancheringsfilm090921.html
Purén: Skala och skiva potatisen och palsternackorna i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Stöt och kör med elvisp el mixerstav till ett mos. Blanda i smör, grädde och mjölk. Smaksätt med olja, salt och peppar.
Sås: Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Låt puttra i cirka 5 minuter. Smaka ev av med mera soya el gelé om det behövs.
Använd samma form, bara att ta av plasten och in i ugnen. |
Glöm inte gelén! |
Fredagsölen |