Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas.
*
Var slö när jag vaknade i morse. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Men dagen har ägnats åt att städa lite i skåp och lådor. Det behövs göras ibland! Därefter tog jag en joggingtur och vips så var tröttheten som bortblåst. Jag vet ju att det är så. Gjorde saker och ting i lite fel ordning bara.
Ugn: 225 grader i 15 minuter
Pajdeg
50 g kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Fyllning
800 g blandfärs
1 gul lök
2 st påsar tacomix
*
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 st gul paprika
2 st tomater
Topping
riven ost, ex-vis Kvibille cheddar
Gör så här
Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smöret. Tillsätt mjölken och forma till en deg. Tryck ut pajdegen i en form, upp över kanten och låt sedan vila i kylskåp.
Bryn blandfärsen med hackad gul lök och tillsätt tacomixen och 0,5-1 deciliter vatten. Låt puttra ihop några minuter.
Blanda creme fraiche och majonnäs. Rör ner hackade tomater och paprika i röran.
Lägg i köttfärsen i pajformen och därefter creme fraicheröran. Toppa rikligt med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Servera med en blandsallad.