Hade ledsna bananer här hemma. Inget passar bättre då än att förvandla dem till en smarrig banankaka.
Så himla gott!
*
Idag ska fina julgranen UT! Vill iordningställa allt här hemma, så man känner igen sig igen, ha! Tillbaka med fina tomtarna i sina lådor, (julafton har ju trots allt varit för flera dagar sedan). Nu är julen, enligt min mening, slut för längesen. 🙂 Men allt är förstås välkommen åter inför nästa jul.
*
Såg häromdagen att serien Gåsmamman skulle starta på C More. Ikväll är det avsnitt 3 och den serien är verkligen kanon! Verkligen jättespännande. Kan verkligen rekommenderas. Alexandra Rapaport är en fantastisk skådespelare och hon gör ett jättebra jobb i Gåsmamman. Övriga medspelare är: Tommy Körberg, Gustaf Hammarsten och Anja Lundqvist.
Handling:
Sonja (Alexandra Rapaport) lever ett bekymmersfritt liv med sin älskade familj. Maken Fredriks marijuanaverksamhet ger familjens ekonomi en guldkant. Men tillvaron slås i spillror och Sonja tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn. Hon kan inte längre vara säker på vilka som är hennes vänner och vem hon kan lita på.
Saftig banankaka
Ugn: 175 grader i cirka 40-45 minuter
Det här behöver du
50 g smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
0,5 dl mjölk
3 st bananer, övermogna
havregryn
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan att svalna.
Smöra en springform, (rund form med avtagbar kant) och bröa insidan med havregryn.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål.
Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker några minuter med elvisp så det blir en tjock och porös smet.
Rör/sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt därefter det smälta smöret, mosade bananer och till sist mjölken.
Häll smeten ner i formen och grädda i ugnen på andra falsen nerifrån.