Valet på fars dagsfika föll på en favorit …banoffee paj! MUMS!
Det här behöver du
250 g Digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk, (tjock kolakräm)
2 st bananer
4-5 dl vispgrädde
2 pkt dubbeldaim
maränger, (2 dl minimaränger 2 nävar stora maränger)
Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Smula Digestivekexen fint och blanda smulorna med smöret.
Tryck ut kaksmulorna i en springform, (pajform med löstagbar kant), cirka 22–24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen en stund så att smulorna stelnar.
Bred ut den karamelliserade mjölken (kolakräm) på smulbottnen.
Dela/skiva bananerna och lägg ut dem över kolakrämen.
Vispa grädden medelhård och bred ut grädden över bananen.
Toppa med hackad daim.
Förvaring: I kylskåp