Krispig ört- och vitlökspotatis

Den här krispiga ört- och vitlökspotatisen passar perfekt till en bit grillat. En potatisrätt sprängfull med vitlök. Snåla varken med vitlök eller fett! Ljuvlig (vitlöks)doft kommer att sprida sig i köket 🙂

Servera ört- och vitlökspotatisen med ex-vis grillat kött, (här grillad fläskfilé), majskolv, sallad och en eller flera såser.

M U M S !

Vitlökspotatis

Ugn: 200 grader i cirka 30-40 minuter

Krispig ört- och vitlökspotatis

En påse delikatesspotatis, (med tunt fint skal)

Rapsolja

Flytande smör

Vitlöksklyftor, cirka 4-5 st

Trocomare örtsalt

Svartpeppar

Flingsalt

Vid servering: Toppa gärna med färsk rosmarin

Gör så här

Blanda flytandesmör och rapsolja i botten av en ugnsform. Pressa i rejält med vitlök och blanda runt. Tillsätt svartpeppar och Trocomare örtsalt.

Dela varje potatis i två delar och lägg ner varje potatisbit med snittytan nedåt i ugnsformen, (potatisen blir som ett ”lock” över vitlöken som inte riskerar att brännas). Ringla över lite mera olja och toppa med flingsalt.

Stek potatisen i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter tills potatisen är genomstekt och skalet fått fin färg.

Vitlökspotatis

Några enstaka potatishalvor fick ”ta plats” på toppen då de inte fick plats annars.

 Vitlökspotatis

th

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *