Jaha..! Så har det kommit mera snö. Fasen också! Sticker inte ut näsan i onödan. Istället plockades här ihop en värmande gulaschsoppa. Passar ju den här årstiden, om man säger så.
Portioner 4 st
Det här behöver du
800 g högrev
1 msk olja till stekning
4 gula lökar
1 röd paprika
1 färsk chili, (t ex spansk peppar)
2 msk tomatpuré
4-5 st vitlöksklyftor
1 msk malen mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hela kumminfrön
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 medelstora potatisar
300 g rotselleri
4 st normalstora morötter
2 liter oxbuljong, (tärning eller koncentrerad fond + 2 liter vatten)
Topping
Creme fraiche, uppvispad
Persilja, finhackad
Tillbehör
Vitt bröd
Gör så här
Putsa köttet fritt från senor. Skär köttet i tärningar, cirka 2×2 cm. Bryn köttbitarna i olja, i omgångar och lägg över i en stor gryta.
Skala och hacka gul lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn hacket i smör eller olja och lägg över i grytan tillsammans med köttet.
Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, salt och peppar.
Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Tillsätt 2 liter oxbuljong.
Koka upp soppan och låt den sedan småsjuda i cirka 1,5 -2 timmar, (under lock).
Häll upp i djupa tallrikar och toppa med uppvispad creme fraiche och finhackad persilja. Doppa ev vitt bröd i soppan.