Idag fick det bli några muffins innan kvällsmaten. 🙂 🙂 🙂
Havregrynstopping och smak av kardemumma gör att dessa blir himla goda. Mmmmm…
Använd stora muffinsformar!
Ugn: 220 grader i cirka 12-15 minuter
Antal: 10 st
Smet
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk stött kardemumma
1,5 dl filmjölk
Topping/fyllning
75 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
2 tsk stött kardemumma
Gör så här
Smet: Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser och rör om till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Fyllning: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Klicka ut smeten i 10 st stora muffinsformar och toppa sedan med fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, beroende på ugn.
Hittade din blogg igår, idag har jag använt muffins smeten till form med löstagbar kant, till eftermiddagskaffet. Lätt o fin beskrivning. Hoppas vi tycker att det smakar bra, gillar kardemumma. Han trevlig helg. Hälsningar fr Ewa