Ugn, 225 grader i cirka 20-30 minuter
0,5 liten purjolök
5 hela ägg
3 dl grädde
2 dl röd mjölk
3 dl riven ost
salt
peppar
Koka makaronerna och skölj av dem i kallt vatten. Tärna falukorven fint. Skiva purjolöken fint och paprikan i små bitar. Blanda ihop alltsammans i en stor bunke, tillsammans med den rivna osten. Lägg över allt i en ugnsfast form. Tryck ner småtomater lite här och där (jag valde hela konserverade småtomater, de smakar jättemycket). Blanda ingredienserna till äggstanningen i en annan bunke, salta och peppra och häll över blandningen. Gratinera i ugnen i cirka 225 grader i 20-30 minuter. Det ska bubbla i den. Håll koll och lägg eventuellt över aluminiumfolie på slutet. Tag ut makaronipuddingen och låt den vila i cirka 15 minuter. Efter att den har vilat och det är dags att servera ska den vara stabbing, inte rinnig. Annars skjuts in i ugnen en stund till!
Bara att sätta igång! |
Hela småtomater, med mycket smak. Hittar dem lite varstans nu förtiden. |
Blanda ihop korv, paprika, purjolök och riven ost med makaronerna. |
Häll över blandningen i en ugnform. Tryck ner tomaterna. |
Häll över äggstanningen. |
Lite lagom stabbig i konsistensen. Gott…! |
Inspiration Kryddburken