Hej på er! Häromdagen dammade jag av ett gammalt recept, nämligen exotisk fläskfilé. Helt i min ”vardagssmak”, enkel och god. (80-tal)?
Recept och recept, förresten …denna har man ju i huvudet, som så många andra vardagsrätter. Bara och ”kasta ihop”, liksom. Men, plitar ner receptet så kanske jag kommer ihåg att laga den igen framöver.
*
Mmmmm, fläskfilé, mango chutney, banan, mandariner, grädde och curry. Servera med kokt ris och en sallad. Det är även gott och toppa med salta jordnötter vid servering.
Ugn: 175 grader i cirka 15-20 minuter
Det här behöver du
2 paket bacon
500-600 g fläskfilé
salt
svartpeppar
3 st bananer
1 burk konserverade mandarinklyftor
3 dl vispgrädde, 40%-ig
2 tsk curry
3 msk mango chutney
1 klyfta pressad vitlök, (eller en halv om vitlöken är stark)
0.5 tsk salt
Serveringsförslag: Ris, sallad och ev salta jordnötter
Gör så här
Skär fläskfilén i mindre bitar. Klipp baconet i små bitar och börja med att steka baconen i stekpanna. Lägg åt sidan men spara stekflottet och stek fläskfilén i flottet, (tillsätt ev en klick smör). Köttbitarna behöver inte bli genomstekta utan det räcker med att de får fin färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll blandningen över köttet, bananerna och mandarinerna. Strö över den stekta baconen. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i cirka 15-20 minuter.