Julens P E R F E K T A dessert! Eller varför inte redan till advent? Jag har tjuvstartat i alla fall… Mums!
Kolasåsen är grym tillsammans med pepparkakorna. Älskar lingongrädden och den kalla, goda glassen. Svårt att misslyckas, kort o gott 🙂
Förbered kolasåsen, så görs desserten i ett nafs.
Portioner: 4-6 st
Det här behöver du
1 förpackning pepparkakor, (ex-vis små hjärtan)
2 dl grädde, 40 %-ig
1 dl lingonsylt
1 liter vaniljglass av god kvalité
1 dl frysta lingon
Kolasås
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Blanda alla ingredienser, utom vaniljsockret, till kolasåsen, i en kastrull och låt puttra under noga omrörning i 5 minuter. Tillsätt vaniljsockret på slutet. Ställ åt sidan så kolasåsen kallnar och tjocknar till lite.
Vispa grädden, varken för lös eller för hård och rör ner lingonsylten.
Varva grovkrossade pepparkakor, lingongrädde, vaniljglass och kolasås i serveringsglas. Avsluta med kolasås och toppa med frysta lingon och pynta med en hel pepparkaka.
Länkkärlek: Matstugan