Chèvre chaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”! (Ibland serverar jag som en sallad, utan bröd). Jag brukar strö Panko ströbröd över osten, innan gratinering, men det är inget måste.
Antal: 4 st
Det här behöver du
4 skivor rostbröd, (tag ut rundlar)
4 skivor chèvreost
Flytande honung
Ströbröd, (ex-vis vit Panko, asiatiskt ströbröd)
Blandsallad, ex-vis ruccola och bladspenat
0,5 st rödlök
En näve cocktailtomater
Olivolja
Balsamvinäger
Valnötter
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen
Gör så här
Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.