Här kommer förra fredagens kvällsmat. En variant på tacos 🙂 Serveras med en sallad och kall sås. Smaken på färsen nedan är bara ett förslag, jag brukar variera smaken på fyllningen från gång till gång. När jag inte väljer tacokrydda kryddar jag ibland med favoritkryddan timjan och rosmarin. Ibland har jag i fond. Sätt färgen med tomatpuré o s v, o s v. Viktigt, i alla lägen, är att fyllningen blir hyfsat tjock i konsistensen så den inte flyter ut allt för mycket.
Portioner: 4 st
Ugn: 200 grader i 20-25 minuter
Fyllning
cirka 600-700 g blandfärs
1 hackad gul lök
tacokrydda, motsvarande en påse cirka
1,5 msk vetemjöl
knappt 1 dl vatten
0,5 dl vispgrädde
–
En rulle färdigkavlad smördeg
ägg till pensling, utblandat med en skvätt mjölk för färgens skull
sesamfrön
Gör så här
Hacka löken. Bryn färsen, utan fett, nästan klar och tillsätt löken på slutet. Strö över tacokrydda och pudra över mjölet, rör om. Tillsätt vatten och grädde och låt puttra ihop några minuter. Färsblandningen ska vara fast och tjock när man rör i den.
Rulla ut smördegsrullen på en plåt, behåll rullens bakplåtspapper under. Lägg över färsen längs rullens ena långsida och rulla ihop rullen med hjälp av bakplåtspappret. Nyp ihop degändarna och pensla rullen med ett uppvispat ägg. Toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills den fått fin färg.
Serveringsförslag: Salsasås, krispig grönsallad, vitlökssås
Vitlökssås
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
salt
vitpeppar
Vitlökssås: Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå svalt fram tills servering.
Kvällens middag, (måndag) blev däremot mindre uppskattad här hemma. Här serverades nämligen sushi. Tur att jag hade laddat med nudlar och jordnötssås också, säger jag bara! Men …desto mera sushi till mig, wiehii!!!
Låter jättegott:)