Mmmm…. Muffins fyllda med rabarber och vit choklad. Ett mycket enkelt recept, som inte behöver vispas fluffigt med elvisp, utan smeten rörs/vispas bara försiktigt ihop för hand.
Antal: 12 st
Ugn: 175 grader i cirka 20-25 minuter
Det här behöver du
150 g rabarber (3-4 st stänglar)
2,5 msk strösocker + 1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl, (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit grovhackad choklad
1 tsk mortlade kardemummakärnor –som jag uteslöt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2,5 msk strösocker.
3. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget, (här vispade jag för hand med en ballongvisp). Tillsätt mjölken.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner, (för att undvika mjölklumpar) genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Tillsätt hälften av rabarbern.
5. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med resterande rabarber. Grädda c:a 25 min. Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.
Allt om mat