Fisk igen!!! Den här bloggen, eller snarare bloggerskan, har fått fnatt…! För säkerhetsskull så lindade jag lite bacon runt fisken.
Ugn, 175 grader i cirka 20 min
Ingredienser
marulk, valfri mängd
bacon
matolja
torkad timjan
salt/peppar
potatis
gul lök
salt
vitpeppar
smetana/gräddfil/creme fraiche
Gör så här
Tina eventuellt fisken. Skär fisken i tournedobitar och linda en baconskiva runt varje fiskbit. Fäst eventuellt med en tandpetare. Bryn fiskbitarna i smör i stekpanna, så baconen nyper åt och de får lite färg. Ställ fiskbitarna upp i en ungsfast form. Blanda olja med timjan, salt och peppar. Häll oljeblandningen över fisken. Låt fisken gå färdig i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
Servera med ex-vis smetana och kokt pressad potatis eller rösti. Jag rev 5-6 potatis grovt och blandade med hackad gul lök, forma till platta potatiskakor och stek i smör- och rapsolja, vänd en gång. Salta/peppra.
Linda en baconskiva runt varje fiskbit. |
Förstek fisken. Ställ fiskbitarna upp i formen, häll över oljeblandningen. In i ugnen. |