Tänker ofta att man ska äta fisk minst en gång i veckan. Misslyckas alltid med den tanken, kanske då för att man inte är fullt så intelligent som man skulle vart om man hade ätit fisk en gång i veckan..? Fiskpinnar räknas liksom inte. Men det gör den här goda currylaxen. Den räknas i allra högsta grad!
Currylax |
Ugn: 200-225 grader i cirka 15-20 min
Portioner: 4
Ingredienser
600 g lax i 4 bitar
2 morötter
½ purjolök
3 dl grädde
2 tsk röd currypasta
½ tsk vanlig curry
1-2 msk hummerfond
1 lime, saften
salt
peppar
½ purjolök
3 dl grädde
2 tsk röd currypasta
½ tsk vanlig curry
1-2 msk hummerfond
1 lime, saften
salt
peppar
Sätt ungen på 200 grader.
Gör så här
Skär grönsakerna i mycket tunna strimlor. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Tillsätt currypasta, curry, hummerfond och limesaft. Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fiska upp grönsakerna med en hålslev och lägg i en eldfast form. Placera fisken ovanpå och häll såsen över.
Ställ in formen i ugnen och baka i ca 15 minuter.
Servera med pressad potatis och en sallad.
Låt grönsakerna koka i såsen i cirka 5 minuter. |
Lägg laxen ovanpå grönsakerna och häll över såsen. In i ugnen. |
det var i allafall ett intelligent val att krydda laxen med curry. Det låter som en fasligt god kombination! Och helt nytt för mig!
Supergod gratäng som vi kommer göra många fler gånger.