Rosépepparbiffar

Rosépepparbiffar eller grönpepparbiffar, jag tar av den krydda jag har hemma, även om de båda kryddorna faktiskt inte har ett dugg med varann och göra. De är inte ens släkt. Men goda är de, båda två :o)
Här kommer ett recept som ursprungligen kommer från ’Allt om mat’.
En smaksak är förstås mängden och/eller val av grädde/matlagningrädde/creme fraiche o s v. Tag lite mera av det du tycker bäst om. Jag har ändrat lite i ursprungsreceptet.

Rosépepparbiffar

4 port

Biffarna
600-800 g blandfärs
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
2 msk ströbröd
1 st köttbuljongtärning, (el motsv mängd köttbuljongspulver)
2 st ägg
1 tsk salt
0,75 msk krossad rosépeppar
1 st liten finhackad gul lök
1 msk smör till stekning
Sås
1 msk hela rosépepparkorn
1 msk smör
2,5 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
0,5 st köttbuljongtärning/strö
1 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
salt efter smak
(ev 0,5 dl vatten/mjölk för tunnare sås)
Biffarna: Blanda grädde, vatten, ströbröd, buljongtärning, ägg, salt, krossad rosépeppar och låt stå i cirka 10 minuter. Finhacka löken, (eller dela den grovt och kör den med en mixer ihop med övriga ingredienser) och tillsätt den. Blanda med färsen och forma biffar. Stek biffarna 3-4 min på varje sida i smör. Lägg åt sidan.
Sås: Fräs hela rosépepparkorn i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, köttbuljong, tomatpuré, soja och salt. Låt såsen sjuda 8-10 min el tills den tjocknat lite. (Låt gärna biffarna puttra tillsammans med såsen). Späd ev med en gnutta vatten/mjölk för tunnare sås.

Jag mixade löken med övriga ingredienser till biffarna. Blanda ihop med färsen.
Låt gärna biffarna puttra en stund i såsen. Låt pepparkornen ligga kvar -eller fiska upp dem innan servering.

En tanke kring ”Rosépepparbiffar

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Mmm rosépeppar är ju inte varje dag man änvänder. Det ser supergott ut!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *