Här kommer ett säkert kort! En gudomlig glasstårta som jag själv blivit bjuden på vid en jobbtillställning. Är så glad över receptet, tack Lotta M 🙂
Bjöd på denna till studenten. Förberedde en vecka innan och förvarade i frysen. Låt tina i cirka 30 min innan servering.
Bloggkärlek går till: Cookiesandsweets
En sats ger en rund tårta på ca 24 cm som räcker till 8-10 personer.
Tid: 1 timme + tid i frysen
Marängbotten
3 st äggvitor, (spara gulorna)
2 dl strösocker
1,5 dl mald sötmandel, (eller mandelmjöl)
Glassfyllning
3 st äggulor
0,5 dl strösocker
1 dl ljummet bryggkaffe
2 st förp. dubbeldaim
3 dl vispgrädde, (40 %-ig)
Topping
Noblesse/färska hallon eller nåt liknande!
Gör så här
Sätt ugnen på 150º.
Klä botten på en springform, (med löstagbar kant) med bakplåtspapper.
Mandelbotten:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning.
Vänd ner mandeln i marängen.
Häll marängen i formen och släta till ytan.
Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 50-60 minuter.
Låt marängen svalna under tiden du förbereder glassfyllningen.
Glassfyllning:
Vispa äggulor och socker för sig. Vispa grädden medelhård för sig.
Blanda ihop och tillsätt kaffe och finhackad daim och häll i formen, över den kalla marängen.
Plasta in och ställ in formen i frysen i minst 3 timmar eller mer.
Vid servering:
Lossa försiktigt ringen runt formen. Låt stå framme i cirka 30 minuter och toppa med valfri topping, ex-vis noblesse och färska hallon.
Sååååå god!!!