Idag vankades fikagäster. Kanelbullar fanns i frysen och som komplement gjorde jag denna smarriga bountykladdkaka.
Jag ä l s k a r kokos.
Ekologisk kokos är ju så mycket godare, så kakan var ju nästan lite nyttig …eller?
Det här behöver du
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Fyllning
200 g kokos, (spara nån matsked till dekor)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
Topping
200 g choklad
2 tsk rapsolja
kokos
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och pudra en rund springform, cirka 24 cm2 med kakao. Smält smöret i en kastrull o låt svalna lite. Tillsätt socker, ägg, kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl och blanda ihop till en slät smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30. Den ska gärna vara lite lös i mitten när kakan tas ut. Låt kakan kallna i formen. (Kakan på bilden ovan är kylskåpskall).
Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål och bred försiktigt ut kokosblandningen över kakan med hjälp av baksidan på en sked.
Smält chokladen på svag värme i ett vattenbad och tillsätt 2 tsk rapsolja och bred ut den smälta chokladen över kokostäcket. Toppa med lite kokos och ställ in kakan i kylen så chokladen stelnar.