Måndag var det här! …och en hel massa dagar kvar till nästa helg, suck! Nedräkning påbörjad och sol är beställd!
Piffade upp denna måndag med dessa ”fuskisar”.
Fuskiga chokladcroissanter på färdig smördeg, fyllda med nutella, choklad och mandelmassa.
Antal: 8 st
Ugn: 200 grader alt 175 grader varmluft
Det här behöver du
250 g färsk smördeg på rulle
100 g nutella
75 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g mandelmassa
1 ägg
mandelspån
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (eller 200 grader över/undervärme).
Rulla ut smördegen och dela den en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och fördela över smördegsrutorna.
Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
Låt dem svalna av något. Chokladen blir nämligen grymt varm. Men ät dem ändå ”något” ljumma. Pudra på florsocker innan servering!
yammi:)) de är så goda o lätta. gott även med äpple el blåbär i men nutella slår allt!!